Visie

Voetbaltechnisch:
De visie van Next Generation focust zich op het aanleren van technische vaardigheden en deze vervolgens ook toe kunnen passen in wedstrijdechte situaties. Wij zien de afgelopen jaren bij zowel amateurclubs als professionele clubs dat veel spelers een bepaalde basistechniek bezitten, maar het onwijs lastig vinden om dit in te zetten in wedstrijdechte situaties.

Next Generation heeft samen met collega’s van verschillende betaald voetbalclubs een unieke methode ontwikkeld om de koppeling van de aangeleerde technische vaardigheden naar de wedstrijd kleiner te maken. Hierin zijn wij van mening dat de speler eerst de technische handeling moet ervaren zonder weerstand, deze vervolgens kan toepassen in een weerstand met beperking (denk hierbij aan een verdediger die passief druk mag zetten en gebruik van kleuren) en vervolgens proberen we veel herhalingen te creëren in actieve vormen. Per leeftijdscategorie is de opbouw hierin weer anders en wordt hier ook op gedifferentieerd. Meer weten over onze methodiek? Neem gerust even contact op!


Sociaal aspect:  
Naast het aanleren van technische vaardigheden hopen wij een bijdrage te leveren aan het sociale aspect. De kernthema’s van Next Generation zijn daarom ook onderdeel van ons opleidingsprogramma, onderstaand staan deze beschreven:

  • Plezier

Uiteindelijk is plezier en liefde voor het spelletje hetgeen waaruit Next Generation is opgericht en dit willen we ook op de kinderen overbrengen. Plezier in al onze activiteiten staat bij ons op één. Wij zijn van mening dat plezier en veel stappen maken op voetbaltechnisch gebied hand in hand met elkaar kunnen gaan.

  • Respect

Dit is één van onze thema’s die ruim doorgevoerd is in het opleidingsplan. Respect voor elkaar en voor anderen is voor ons de basis om stappen te maken en staat in al onze trainingen dus ook centraal.

  • Breed motorisch leren

Breed motorisch leren sluit aan bij het eerder genoemde voetbaltechnische aspect. Door de inzet van breed motorisch leren helpen wij kinderen makkelijker te kunnen bewegen en het lichaam te leren kennen. Ook dit is onze trainingsvisie meegenomen. Hier meer over weten? Neem gerust even contact met ons op.